Worksheets

Interjections

dfoww

Interjections worksheet

The interjection is a part of speech which is more commonly used in informal language than in formal writing or speech. An interjection is a part of speech that demonstrates the emotion or feeling of the author. The function of interjections is to express emotions or sudden bursts of feelings. These words or phrases can stand alone, or be placed before or after a sentence.

Directions:

Fill in the blank.
Write your answers on a sheet of paper.

1. ________ Thank you for inviting me to your wedding.

A. Awesome!
B. Congratulations!
C. We
D. Both A and B

2. ________ that car is so filthy inside.

A. Why
B. Because
C. Yuck!
D. Remember

3. ________ the puppy is so cute.

A. Oops!
B. Aww,
C. Yuck!
D. Jeez

4. ________ This pizza is delicious!

A. Eww!
B. Yikes!
C. Phew!
D. Holy cow!

5. ________ What a terrible performance.

A. Booh!
B. Cheers!
C. Duh!
D. Wow!

6. ________ I just purchased my first house.

A. Yee-haw!
B. Yay!
C. Yipee!
D. All of the above

7. ________ it was the puppy who ate the jelly beans!

A. Um!
B. Hurray!
C. Aha,
D. Hmm!

8. ________ I really missed up this time.

A. “Alas,
B. “Oh dear,
C. Cheers!
D. Both A and C

9. “Try to understand.” ________ What is there to understand?

A. Hey!
B. Huh!
C. ooh-la-la
D. Nah!

10. ________What are you doing to my car?

A. Yah!
B. Hey!
C. Duh!
D. Both A and C

11. ________ I’m slipping.

A. Help!
B. “Alas,
C. Bingo!
D. “Ouch!

12. ________ I think the squirrel is in the Attic.

A. “Er,
B. “Oh!
C. “Oww,
D. “Uh-oh,

13. ________ Did I forget to bring my tablet?

A. Yah!
B. “Eek!
C. “Ooh,
D. “Oh no!

14. ________ I almost tripped on the rug”.

A. Nah!
B. Yuck!
C. Oops!
D. Eh?

15. ________ I’m so sorry, I won’t be at the party”.

A. “Ha!
B. “Woo hoo!
C. “Aw,
D. “Mmm,

Correct answers

1. D
2. C
3. B
4. D
5. A
6. D
7. C
8. B
9. B
10. B
11. A
12. D
13. D
14. C
15. C

We hope you enjoyed this workshop!

*Please see our announcements page.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.