Preposition worksheet

dfoww

Preposition worksheet

A preposition is a word used to link nouns,  pronouns, or phrases to other words within a sentence.

Directions:

Multiple choice.

All answers must be prepositions with the exception of question numbers 7 and 8.

Write your answers on a sheet of paper.

1. The purse ________ the table, belongs to me.

A. under
B. next to
C. pink
D. both A and B

2. I ran ________ the hill.

A. fast
B. walked
C. up
D. proudly

3. Donna, you must look ________ the trees.

A. further
B. beyond
C. worth
D. unlike

Prepositional phrases

4. Casey and William ________ the park.

A. went to
B. purchased
C. found
D. ate

5. I’ll meet her ________.

A. before work
B. someday
C. after school
D. both A and C

6. Which list of words are prepositions?

A. happy | miserable | cheerful
B. slowly | quickly | sadly
C. considering |  during |  beneath
D. tree | car | refrigerator

7. There are over ________ prepositions in the English language.

A. 500
B. 100
C. 70
D. 3,000

8. Prepositions are generally followed by?

A. nouns and pronouns
B. adjectives and conjunctions
C. idioms and metaphors
D. verbs and adverbs

9. George sleeps ________ the night.

A. because
B. during
C. again
D. where

10.  Victor swam ________ the pool.

A. under
B. near
C. in
D. on

11. He never leaves ________ his laptop computer.

A. on
B. without
C. before
D. from

12. The young girl grew ________ a beautiful young woman.

A. under
B. above
C. into
D. both A and B

13. Which of the following sentences contains a prepositional phrase.

A. I wish Billy would stop crying.
B. May I have some chocolate cake?
C. My back hurts.
D. The dress belongs to Tammy.

14. In the following sentences, which contains a list of prepositions?

A.  concerning | excepting | given
B. beautiful | friendly | joy
C. park | gym | salon
D. Regina | Kimberly |Renee

Correct Answers

1. D
2. C
3. B
4. A
5. D
6. C
7. B
8. A
9. B
10. C
11. B
12. C
13. D
14. A

We hope you enjoyed this workshop!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.